Bereiding
- Maak de aardbeien, de blauwe bessen en de frambozen schoon. Pureer de fruitsoorten apart van elkaar fijn. Roer de yoghurt en de honing goed door elkaar.
- Verdeel de honingyoghurt over 4 kommen. Roer de bessenpuree door de eerste kom honingyoghurt, de frambozenpuree door de tweede kom en de aardbeienpuree door de derde kom.
- Vul de ijsvormpjes voor 1 kwart met het bessenmengsel en laat ca. 30 minuten bevriezen in de vriezer. Vul voor nog een kwart met het frambozenmengsel en laat weer 30 minuten bevriezen.
- Vul nu voor een kwart met het aardbeienmengsel en laat weer 30 minuten bevriezen. Maak af met pure honingyoghurt en steek een ijsstokje in de ijsjes. Zet minimaal 3 uur in de diepvries.
Voordat de fruityoghurt de diepvries ingaat is hij ook al lekker. Houd je iets over? Eet het dan met vers fruit. Ook lekker: pureer wat blaadjes basilicum mee met de aardbei en wat blaadjes munt met de blauwe bessen.
Foto’s: Eddy Haitjema foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies: eigen collectie