Bereiding

  1. Maak de aardbeien, de blauwe bessen en de frambozen schoon. Pureer de fruitsoorten apart van elkaar fijn. Roer de yoghurt en de honing goed door elkaar.yoghurt ijsjes
  2. Verdeel de honingyoghurt over 4 kommen. Roer de bessenpuree door de eerste kom honingyoghurt, de frambozenpuree door de tweede kom en de aardbeienpuree door de derde kom.yoghurt ijsjes
  3. Vul de ijsvormpjes voor 1 kwart met het bessenmengsel en laat ca. 30 minuten bevriezen in de vriezer. Vul voor nog een kwart met het frambozenmengsel en laat weer 30 minuten bevriezen.yoghurt ijsjes
  4. Vul nu voor een kwart met het aardbeienmengsel en laat weer 30 minuten bevriezen. Maak af met pure honingyoghurt en steek een ijsstokje in de ijsjes. Zet minimaal 3 uur in de diepvries.yoghurt ijsjes

Voordat de fruityoghurt de diepvries ingaat is hij ook al lekker. Houd je iets over? Eet het dan met vers fruit. Ook lekker: pureer wat blaadjes basilicum mee met de aardbei en wat blaadjes munt met de blauwe bessen.

Foto’s: Eddy Haitjema foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies: eigen collectie