Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
yoghurt ijsjes

Yoghurt-regenboogijsjes

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Maak deze zomer je eigen yoghurt ijsjes in de kleuren van de regenboog! Je hebt er vast al stiekem van geproefd, want voor de fruityoghurt de diepvries ingaat is hij ook al lekker. Houd je iets over, eet het dan met vers fruit.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Maak deze zomer je eigen yoghurt ijsjes in de kleuren van de regenboog! Je hebt er vast al stiekem van geproefd, want voor de fruityoghurt de diepvries ingaat is hij ook al lekker. Houd je iets over, eet het dan met vers fruit.

Bereiding

  1. Maak de aardbeien, de blauwe bessen en de frambozen schoon. Pureer de fruitsoorten apart van elkaar fijn. Roer de yoghurt en de honing goed door elkaar.

    yoghurt ijsjes
  2. Verdeel de honingyoghurt over 4 kommen. Roer de bessenpuree door de eerste kom honingyoghurt, de frambozenpuree door de tweede kom en de aardbeienpuree door de derde kom.

    yoghurt ijsjes
  3. Vul de ijsvormpjes voor 1 kwart met het bessenmengsel en laat ca. 30 minuten bevriezen in de vriezer. Vul voor nog een kwart met het frambozenmengsel en laat weer 30 minuten bevriezen.

    yoghurt ijsjes
  4. Vul nu voor een kwart met het aardbeienmengsel en laat weer 30 minuten bevriezen. Maak af met pure honingyoghurt en steek een ijsstokje in de ijsjes. Zet minimaal 3 uur in de diepvries.

    yoghurt ijsjes

Foto’s: Eddy Haitjema foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies: eigen collectie

Ook lekker:
Pureer wat blaadjes basilicum mee met de aardbei en wat blaadjes munt met de blauwe bessen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!