Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Tagliata di manzo met rucola en grana padano

Tagliata di manzo met rucola en grana padano

In samenwerking met Les Généreux
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Tagliata di manzo is een klassiek Italiaans gerecht waarin perfect gegrilde biefstuk de hoofdrol speelt. Geserveerd met pittige rucola en Grana Padano. Perfect voor een snelle, elegante maaltijd!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de dressing

Tagliata di manzo is een klassiek Italiaans gerecht waarin perfect gegrilde biefstuk de hoofdrol speelt. Geserveerd met pittige rucola en Grana Padano. Perfect voor een snelle, elegante maaltijd!

Bereiding

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Was intussen de rucola en droog hem in een slacentrifuge. Roer voor de dressing de olijfolie, de balsamicoazijn en het sjalotje door elkaar.

  2. Wrijf het vlees in met de olijfolie en bak het in een gloeiend hete pan ca. 2 minuten per zijde. Het vlees moet nog mooi rood van binnen zijn. Neem uit de pan en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat het vlees ca. 2 minuten rusten.

  3. Meng de rucola voorzichtig met de helft van de dressing. Verdeel met de tomaatjes over een schaal. Snijd het vlees met een zeer scherp mes in dunne plakjes. Bestrooi met wat zeezout en versgemalen peper. Verdeel de plakjes vlees over de rucola. Druppel er de rest van de dressing over en maak af met de grana padano.

Per portie: 595 kcal | 5 g koolhydraten | 38 g eiwit | 46 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Wijntip

De San Gaetano is een echt Puglia-icoon: het is een Primitivo uit Manduria. Dit gebied geldt, vanwege z’n bijzondere roodkleurige, ijzerrijke bodem plus de verkoelende invloed van de zee, als de beste herkomst voor wijnen van de primitivodruif. Due Palme oogst de primitivo met de hand en voedt de wijn na de vergisting op in vaten van Amerikaans eiken. Het resultaat: een volle, krachtige rode wijn met rijp rood en zwart fruit en verleidelijke vanilletonen, die bijna vraagt om mals gebraden rood vlees. Hij past dan ook perfect bij tagliata di manzo, een verfijnde Italiaanse klassieker met veel smaak dankzij de peperige rucola en de zoute kaas.