Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Klein Korea: gebakken rijst met kimchi

Gebakken rijst met kimchi

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Billy Law: "Omdat je gebakken rijst met kimchi kunt maken door restjes te gebruiken, is dit een verbazingwekkend makkelijk, snel te bereiden en voordelig gerecht. Het blijft indrukwekkend op smaakgebied. Het gerecht is echt favoriet bij studenten die van een klein budget moeten leven. Gebakken rijst met kimchi is doorgaans een redder in nood voor mij als ik te lui ben om te koken."
Tips
Als je gebakken rijst maakt, kun je de rijst het beste een dag van tevoren koken en vervolgens een nacht in de koelkast laten staan, zodat de rijst iets uitdroogt. Op die manier zal de rijst droger en makkelijker te bakken zijn, in tegenstelling tot vers gekookte rijst die vaak nat blijft als je het probeert te roerbakken. Je kunt ook een uitgebreidere versie van deze gebakken rijst met kimchi maken door dunne plakken buikspek, bacon of zelfs smac toe te voegen.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook 1 minuut, tot het geurig is. Voeg de kimchi toe en roerbak 1 minuut.

  2. Voeg de rijst toe en gebruik de achterkant van een houten lepel om klontjes uit elkaar te duwen. Voeg het kimchivocht en de chilipasta toe en roerbak ze 3 tot 4 minuten mee tot alles goed gemengd is. Draai het vuur laag zodra de rijst aan de bodem van de pan gaat kleven.

  3. Voeg de sesamolie toe en breng de rijst op smaak met zout en peper. Voeg de helft van de lente-ui toe, meng goed en verdeel de gebakken rijst over twee rijstkommen. Garneer de gebakken rijst met de overgebleven lente-ui en leg in iedere kom een gebakken ei. Serveer de gebakken rijst met kimchi.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (7 stemmen)
Uit het boek

Klein Korea

€ 22,50
cover Klein Korea