Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook 1 minuut, tot het geurig is. Voeg de kimchi toe en roerbak 1 minuut.
  2. Voeg de rijst toe en gebruik de achterkant van een houten lepel om klontjes uit elkaar te duwen. Voeg het kimchivocht en de chilipasta toe en roerbak ze 3 tot 4 minuten mee tot alles goed gemengd is. Draai het vuur laag zodra de rijst aan de bodem van de pan gaat kleven.
  3. Voeg de sesamolie toe en breng de rijst op smaak met zout en peper. Voeg de helft van de lente-ui toe, meng goed en verdeel de gebakken rijst over twee rijstkommen. Garneer de gebakken rijst met de overgebleven lente-ui en leg in iedere kom een gebakken ei. Serveer de gebakken rijst met kimchi.

TIPS:
Als je gebakken rijst maakt, kun je de rijst het beste een dag van tevoren koken en vervolgens een nacht in de koelkast laten staan, zodat de rijst iets uitdroogt. Op die manier zal de rijst droger en makkelijker te bakken zijn, in tegenstelling tot vers gekookte rijst die vaak nat blijft als je het probeert te roerbakken. Je kunt ook een uitgebreidere versie van deze gebakken rijst met kimchi maken door dunne plakken buikspek, bacon of zelfs smac toe te voegen.

Klein Korea

Uit het boek:

Klein Korea
€22,50