Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Slawraps met sticky tempeh

Slawraps met sticky tempeh

In samenwerking met Smaakt
  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor erbij

Uit je voorraadkast de lekkerste biologische recepten op tafel toveren? Dat doe je met Smaakt.

Bereiding

  1. Dep de stukjes tempeh droog met keukenpapier en snijd ze eventueel kleiner. Verhit de olie in een ruime bakpan en bak er de stukjes tempeh op hoog vuur rondom goudbruin en krokant in. Voeg de knoflook en de gember toe en bak nog 1 minuut. Zet het vuur laag en voeg de gochujang, de sojasaus, de honing en het limoensap toe. Voeg evt. naar smaak nog meer gochujang toe. Meng goed door en neem van het vuur.

  2. Haal de bladeren van de ijsbergsla uit elkaar en zoek 8 mooie ‘schuitjes’ uit. Vul de bladeren met de kimchi, de sticky tempeh, de wortelreepjes en de bosui. Bestrooi met wat sesamzaadjes. Geef er de rest van de ijsbergsla en de limoenpartjes bij.

Per portie: 293 kcal | 19 g koolhydraten | 18 g eiwit | 15 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

2.3 / 5.0 (3 stemmen)