Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Gerookte kipfilet met mango chutney en koriander

Gezonde snacks maken: 14x gezonde tussendoortjes

Wil je gezonde snacks maken die ook nog eens heel lekker zijn? Wij zetten de lekkerste recepten voor je op een rij, die ook nog eens makkelijk te maken zijn. Hiermee heb jij eenvoudig altijd een gezond tussendoortje klaarliggen voor wanneer je kleine trek hebt.

Gezonde snacks maken

We kennen het vast allemaal wel: een kleine craving tussen de grote maaltijden door of wanneer het nog nét te vroeg is voor je lunch of avondeten. Of je nu onderweg bent, voor de tv of achter je laptop zit, of aan het borrelen bent, er is altijd wel ruimte voor een kleine snack. Maar wist je dat deze snackmomenten ook kunnen bestaan uit gezonde varianten? En dat ze nog lekker kunnen zijn ook! Dat bewijzen onderstaande gezonde snacks wel…

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tip!

Gezonde tussendoortjes

Wij delen een paar favoriete recepten om gezonde snacks te maken. Doe er je voordeel mee!

vegan bananenbrood

Vegan bananenbrood met citroenglazuur

Wil jij deze snack plantaardig maken? Gebruik dan kokosolie en amandelmelk. Door de toevoeging van de zoete bananen heb je niet eens eieren nodig.

Naar het recept
Fruit toast

Fruit toast

Een makkelijk tussendoortje dat je zo in elkaar zet en ook nog eens de nodige vitamines bevat.

Naar het recept
Dadel-pistachereep met komijn en sinaasappel

Dadel-pistachereep met komijn en sinaasappel

Ben je veel op pad de komende dagen? Dan is het baksel wat je zoekt. Deze repen zijn lekker en super makkelijk mee te nemen. Zo heb je altijd een smaakvolle snack bij de hand.

Naar het recept
pindakaaskoekjes

Pindakaaskoekjes

Het zeezout brengt dit koekje mooi in balans, desalniettemin blijft het een echt koekje voor de zoetekauwen.

Naar het recept
Cover voor

Aardbeien met kwark

Kwark is het perfecte tussendoortje als je zin hebt in iets zoets, maar niet wilt snoepen. Deze zuivelvariant zit boordevol eiwitten en vult daardoor enorm. Vul aan met wat fruit om het iets zoeter te maken.

Naar het recept

Gezonde snack recepten

Ben je naast deze gezonde snacks op zoek naar nog meer inspiratie? Natuurlijk hebben we nog veel meer gezonde recepten voor je klaarstaan. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen.

hummus met geroosterde pompoen

Hummus met geroosterde pompoen

Zo’n romig bordje hummus past overal bij. Maak het basisrecept en kies jouw favoriete topping erbij, zoals deze geroosterde pompoen, gestoofde champignons of gepofte tomaatjes!

Naar het recept
Tempehspiesjes met kruidenkorst en miso mayo

Tempehspiesjes met kruidenkorst en miso mayo

Tempeh is gemaakt van sojabonen en bevatten veel proteïne. Met deze miso mayonaise is hij perfect als snack voor tussendoor!

Naar het recept
Brik met tonijn

Brik met tonijn

Het recept voor brik komt uit Tunesië. Hier wordt het hapje (mezze) gemaakt met krokant deeg en vullingen naar keuze. Deze brik met tonijn is onze favoriet!

Naar het recept
Spiesjes met gemarineerde courgette en mozzarella

Spiesjes met gemarineerde courgette en mozzarella

Vaak zijn de makkelijkste hapjes het meest populair. Wat denk jij van deze Italiaanse ingrediënten op een stokje? Weinig die dit kunnen laten liggen!

Naar het recept
vegetarische gyoza ©Yoko Inagaki

Vegetarische gyoza

Verkruimelde tofu absorbeert het zoete van de kool en de frisse geur van de verse gember prikkelt zachtjes je neus. Gewoon té lekker en zelfs een tikkeltje verslavend.

Naar het recept
Maisribbetjes

Maisribbetjes

Mais is heerlijk om uit het knuisje te eten. Gril ze lekker in de oven of in een grillpan en je creëert een makkelijke en gezonde snack!

Naar het recept
Tomaatjes met chorizokruim

Tomaatjes met chorizokruim

Tip: gooi de overgebleven olie niet weg, maar gebruik deze bijvoorbeeld in dit recept voor onweerstaanbare aioli. Iets minder gezond, wel heel lekker!

Naar het recept
Gerookte kipfilet met mango chutney en koriander

Gerookte kipfilet met mango chutney en koriander

Vergeet de toastjes of crackers en maak plaats voor deze heerlijke pappadums op de borrelplank! De mango chutney en koriander passen perfect bij de gerookte kipfilet en de crunch van de pappadums.

Naar het recept
Borrelplank met brie

Borrelplank met brie

Deze borrelplank met gesmolten brie is rijk aan vitamines en eiwitten. Tip: deze borrelplank is ook lekker met camembert. Steek er voordat je de kaas in de oven doet wat tijm en knoflook in.

Naar het recept
favoriet van julie
vegan bananenbrood

Vegan bananenbrood met citroenglazuur

Wil jij je favoriete snack plantaardig maken? Gebruik dan kokosolie en amandelmelk. Door de toevoeging van de zoete bananen heb je niet eens eieren nodig.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

100 ml + extra kokosolie
4 el amandelmelk
½ tl ciderazijn
175 g muscovadosuiker*
3 (over)rijpe bananen (geprakt)
1 tl vanille-extract
200 g bloem
75 g volkorenmeel
½ tl kaneelpoeder
1 tl bakpoeder
½ tl baking soda
½ tl zout
bakpapier

Voor het glazuur

4 el poedersuiker
2 el citroensap
handje bananenchips (grof gehakt)

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een bakblik (450 ml) in met kokosolie en bekleed het met bakpapier.

  2. 2. Meng de amandelmelk met de ciderazijn. Meng in een andere kom 100 ml kokosolie en de muscovadosuiker. Voeg het melkmengsel, de bananen en het vanille-extract toe aan de kokosolie. Meng in een andere kom de bloem, het meel, het kaneelpoeder, het bakpoeder, de baking soda en het zout.

  3. 3. Voeg het bloemmengsel toe aan het melkmengsel en meng het geheel goed door elkaar. Giet het beslag in het bakblik en bak ca. 45 minuten in de oven tot een satéprikker er schoon uitkomt. Meng de poedersuiker met het citroensap en bestrijk het brood met het glazuur. Garneer met de bananenchips.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife Foto’s: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Amy Stephenson

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!