Wil je gezonde snacks maken die ook nog eens heel lekker zijn? Wij zetten de lekkerste recepten voor je op een rij, die ook nog eens makkelijk te maken zijn. Hiermee heb jij eenvoudig altijd een gezond tussendoortje klaarliggen voor wanneer je kleine trek hebt.
Gezonde snacks maken
We kennen het vast allemaal wel: een kleine craving tussen de grote maaltijden door of wanneer het nog nét te vroeg is voor je lunch of avondeten. Of je nu onderweg bent, voor de tv of achter je laptop zit, of aan het borrelen bent, er is altijd wel ruimte voor een kleine snack. Maar wist je dat deze snackmomenten ook kunnen bestaan uit gezonde varianten? En dat ze nog lekker kunnen zijn ook! Dat bewijzen onderstaande gezonde snacks wel…
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Gezonde tussendoortjes
Wij delen een paar favoriete recepten om gezonde snacks te maken. Doe er je voordeel mee!
Vegan bananenbrood met citroenglazuur
Wil jij deze snack plantaardig maken? Gebruik dan kokosolie en amandelmelk. Door de toevoeging van de zoete bananen heb je niet eens eieren nodig.
Fruit toast
Een makkelijk tussendoortje dat je zo in elkaar zet en ook nog eens de nodige vitamines bevat.
Dadel-pistachereep met komijn en sinaasappel
Ben je veel op pad de komende dagen? Dan is het baksel wat je zoekt. Deze repen zijn lekker en super makkelijk mee te nemen. Zo heb je altijd een smaakvolle snack bij de hand.
Pindakaaskoekjes
Het zeezout brengt dit koekje mooi in balans, desalniettemin blijft het een echt koekje voor de zoetekauwen.
Aardbeien met kwark
Kwark is het perfecte tussendoortje als je zin hebt in iets zoets, maar niet wilt snoepen. Deze zuivelvariant zit boordevol eiwitten en vult daardoor enorm. Vul aan met wat fruit om het iets zoeter te maken.
Gezonde snack recepten
Ben je naast deze gezonde snacks op zoek naar nog meer inspiratie? Natuurlijk hebben we nog veel meer gezonde recepten voor je klaarstaan. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen.
Hummus met geroosterde pompoen
Zo’n romig bordje hummus past overal bij. Maak het basisrecept en kies jouw favoriete topping erbij, zoals deze geroosterde pompoen, gestoofde champignons of gepofte tomaatjes!
Tempehspiesjes met kruidenkorst en miso mayo
Tempeh is gemaakt van sojabonen en bevatten veel proteïne. Met deze miso mayonaise is hij perfect als snack voor tussendoor!
Brik met tonijn
Het recept voor brik komt uit Tunesië. Hier wordt het hapje (mezze) gemaakt met krokant deeg en vullingen naar keuze. Deze brik met tonijn is onze favoriet!
Spiesjes met gemarineerde courgette en mozzarella
Vaak zijn de makkelijkste hapjes het meest populair. Wat denk jij van deze Italiaanse ingrediënten op een stokje? Weinig die dit kunnen laten liggen!
Vegetarische gyoza
Verkruimelde tofu absorbeert het zoete van de kool en de frisse geur van de verse gember prikkelt zachtjes je neus. Gewoon té lekker en zelfs een tikkeltje verslavend.
Maisribbetjes
Mais is heerlijk om uit het knuisje te eten. Gril ze lekker in de oven of in een grillpan en je creëert een makkelijke en gezonde snack!
Tomaatjes met chorizokruim
Tip: gooi de overgebleven olie niet weg, maar gebruik deze bijvoorbeeld in dit recept voor onweerstaanbare aioli. Iets minder gezond, wel heel lekker!
Gerookte kipfilet met mango chutney en koriander
Borrelplank met brie
Deze borrelplank met gesmolten brie is rijk aan vitamines en eiwitten. Tip: deze borrelplank is ook lekker met camembert. Steek er voordat je de kaas in de oven doet wat tijm en knoflook in.
Vegan bananenbrood met citroenglazuur
Wil jij je favoriete snack plantaardig maken? Gebruik dan kokosolie en amandelmelk. Door de toevoeging van de zoete bananen heb je niet eens eieren nodig.
Ingrediënten
Voor het glazuur
Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een bakblik (450 ml) in met kokosolie en bekleed het met bakpapier.
2. Meng de amandelmelk met de ciderazijn. Meng in een andere kom 100 ml kokosolie en de muscovadosuiker. Voeg het melkmengsel, de bananen en het vanille-extract toe aan de kokosolie. Meng in een andere kom de bloem, het meel, het kaneelpoeder, het bakpoeder, de baking soda en het zout.
3. Voeg het bloemmengsel toe aan het melkmengsel en meng het geheel goed door elkaar. Giet het beslag in het bakblik en bak ca. 45 minuten in de oven tot een satéprikker er schoon uitkomt. Meng de poedersuiker met het citroensap en bestrijk het brood met het glazuur. Garneer met de bananenchips.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife Foto’s: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Amy Stephenson
Onze tips
Gezond broodbeleg: ideeën voor zoet én hartig
Gezond eetpatroon? Dat doe je zo!
Gezonde lunch: 10+ recepten om van te genieten
Gezond én lekker: 7x recepten met hummus
Griekse gerechten: 12x inspiratie voor thuis op tafel
Deze curry recepten wil je vanavond nog maken
6x romantische gerechten voor twee personen
Must-haves: deze producten uit de toko wil je halen
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.