Brik met tonijn
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Smelt de boter in een kleine steelpan op lage vuur. Houd apart.
Giet de tonijn af en doe de hem in een mengkom. Voeg de harissa, de kappertjes, de ui, het citroensap, zout en peper toe aan de kom en meng goed door elkaar.
Leg een flinke lepel van de tonijnvulling op de onderkant van een deegvelletje. Bestrijk de rest van het vel rond de vulling met wat gesmolten boter en begin de brik in kleine rechthoeken van ongeveer 6 x 10 cm te vouwen. Vouw naar boven, vouw dan de zijkanten naar binnen, en vouw dan verder om de vulling helemaal te omsluiten en plak dicht met extra boter waar nodig.
Voeg in een brede hapjespan de olie toe tot ongeveer 3-4 cm hoog. Bak de brik met tonijn zodra de olie heet is 4-5 minuten met een paar tegelijk, tot ze aan beide zijden lichtgoudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct.