Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Brik met tonijn

Brik met tonijn

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Stuks brik met tonijn
8

Ingrediënten

Benodigdheden

  • keukenpapier
Het recept voor brik komt uit Tunesië. Hier wordt het hapje (mezze) gemaakt met krokant deeg en vullingen naar keuze. Deze brik met tonijn is onze favoriet!
Tip
Vul de mezzes aan met muntthee, olijven, komkommer en Turks brood.

Bereiding

  1. Smelt de boter in een kleine steelpan op lage vuur. Houd apart.

  2. Giet de tonijn af en doe de hem in een mengkom. Voeg de harissa, de kappertjes, de ui, het citroensap, zout en peper toe aan de kom en meng goed door elkaar.

  3. Leg een flinke lepel van de tonijnvulling op de onderkant van een deegvelletje. Bestrijk de rest van het vel rond de vulling met wat gesmolten boter en begin de brik in kleine rechthoeken van ongeveer 6 x 10 cm te vouwen. Vouw naar boven, vouw dan de zijkanten naar binnen, en vouw dan verder om de vulling helemaal te omsluiten en plak dicht met extra boter waar nodig.

  4. Voeg in een brede hapjespan de olie toe tot ongeveer 3-4 cm hoog. Bak de brik met tonijn zodra de olie heet is 4-5 minuten met een paar tegelijk, tot ze aan beide zijden lichtgoudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct.

Per portie: 242 kcal | 15 g koolhydraten | 9 g eiwit | 16 g vet

Receptuur en foodstyling: Ajda Mehmet Fotografie: Willem van Santen Styling: Susi Gastro Studio

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)