Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Appeltaart-chiapudding

Appeltaart-chiapudding

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 7 uur wachttijdca. 7 u. wachttijd

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Door chiazaad in vloeistof te willen, krijgt het een puddingachtige structuur. Dat vult verrassend goed en geeft je een gezonde start van de dag.

Bereiding

  1. Doe de havermelk, het chiazaad, de vanille en de siroop in een grote kom. Roer door elkaar en zet afgedekt een nacht in de koelkast.

  2. Meng de appels met de rozijnen, de kaneel en 3 el water in een pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook afgedekt ca. 10 minuten tot de appels zacht zijn. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen.

  3. Roer de chiapudding stevig door en verdeel hem over 4 glazen. Schep er de afgekoelde appelcompote bovenop en serveer.

Per portie: 238 kcal | 25 g koolhydraten | 5 g eiwit | 10 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Faye Wears Foodstyling: Rosie Reynold

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)