Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de zoete aardappel in een kom met de olijfolie, ⅔ van de tijm en zout en peper naar smaak. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 20-25 minuten in de oven goudbruin en gaar. Neem ondertussen de brie uit de verpakking en leg hem in een passend ovenschaaltje. Maak sneetjes in de bovenkant van de brie en bestrooi hem met de overgebleven tijm. Bak de brie de laatste 10 minuten mee met de zoete aardappel in de oven.
2. Meng de rucola met de balsamico. Leg het schaaltje met de brie in het midden op een grote plank of schaal. Verdeel de rucola en alle overige ingrediënten er in hoopjes omheen en laat iedereen zelf pakken en dippen.
Lees ook: zo stel je de perfecte borrelplank samen in 4 simpele stappen
Per portie: ca. 685 kcal
29 g eiwit | 41 g vet | 44 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush