Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Borrelplank met brie

Borrelplank met brie

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Als de dagen lekker lang zijn en de zon aan het eind van de middag nog hoog staat, wordt het stamppotseizoen definitief afgesloten. Deze borrelplank met gesmolten brie brengt je in zomerse sferen. Tip: deze borrelplank is ook lekker met camembert. Steek er voordat je de kaas in de oven doet wat tijm en knoflook in.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de zoete aardappel in een kom met de olijfolie, ⅔ van de tijm en zout en peper naar smaak. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 20-25 minuten in de oven goudbruin en gaar. Neem ondertussen de brie uit de verpakking en leg hem in een passend ovenschaaltje. Maak sneetjes in de bovenkant van de brie en bestrooi hem met de overgebleven tijm. Bak de brie de laatste 10 minuten mee met de zoete aardappel in de oven.

  2. Meng de rucola met de balsamico. Leg het schaaltje met de brie in het midden op een grote plank of schaal. Verdeel de rucola en alle overige ingrediënten er in hoopjes omheen en laat iedereen zelf pakken en dippen.

Per portie: 685 kcal | 44 g koolhydraten | 29 g eiwit | 41 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)