Bereiding

  1. Vermaal de pistachenoten in een keukenmachine grof. Neem uit de keukenmachine. Vermaal de dadels fijn in de keukenmachine. Meng de dadels en de pistachenoten met de bloem, het cacaopoeder, de sinaasappelschil, het komijnzaad en een snufje zout.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C).Verhit de honing met de suiker in een pan en kook op laag vuur tot een siroop van ca. 120°C. Meng de hete siroop met het dadelmengsel in de keukenmachine met een deeghaak tot een egale massa.
  3. Doe het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik (ca. 16×24 cm) en druk het aan met een natte lepel. Bak ca. 25 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen. Snijd in repen van ca. 2×8 cm. Luchtdicht verpakt zijn ze ca. 2 weken houdbaar.

Per stuk: ca. 120 kcal
3 g eiwit | 5 g vet | 14 g koolhydraten

Foto’s, foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie
© Olive magazine / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Sarah Cook Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson