Pasta alla norma
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Bereiding
Was de aubergines en snijd ze in plakken van ca. 1 cm. Leg de plakken in laagjes in een vergiet en bestrooi iedere laag ruim met zout. Laat de aubergines ca. 1 uur staan.
Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd het spek zeer fijn. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit er de ui, de knoflook en het spek ca. 5 minuten in. Voeg het venkelzaad en de tomatenpuree toe en bak nog ca. 2 minuten.
Blus af met de gezeefde tomaten. Kook de saus op laag vuur 30-40 minuten en roer regelmatig. Breng de saus op smaak met zout, peper en de balsamico.
Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Was de basilicum en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes.
Spoel de aubergineplakken af en dep ze goed droog. Verhit 50 ml olijfolie in een ruime pan en bak er de plakken aubergine goudbruin in.
Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Verdeel de pasta over borden en verdeel de tomatensaus erover. Verdeel de gebakken aubergine over de tomatensaus en garneer met de basilicum.