Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Wortel- en yoghurtgranita met honing en gepofte granen

Wortel- en yoghurtgranita met honing en gepofte granen

In samenwerking met Smaakt
  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Meng voor de granita het wortelsap met 1 el honing. Een granita moet niet te zoet zijn, dan bevriest hij niet goed. Je maakt hem voor het serveren naar smaak zoeter met de honing. Giet het mengsel in een ruime bak en zet minstens 3 uur in de vriezer. Roer elk half uur door met een vork.

  2. 2. Meng de yoghurt met 3 el honing. Giet in een ruime bak en zet minimaal 3 uur in de vriezer. Roer elk half uur door met een vork. Bewaar in de vriezer tot gebruik.

  3. 3. Verdeel de beide granita’s over gekoelde glazen. Druip er naar smaak honing over en strooi de gepofte granen eroverheen. Serveer direct.

Per portie: 201 kcal | 32 g koolhydraten | 6 g eiwit | 5 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)