Bereiding

1. Meng voor de granita het wortelsap met 1 el honing. Een granita moet niet te zoet zijn, dan bevriest hij niet goed. Je maakt hem voor het serveren naar smaak zoeter met de honing. Giet het mengsel in een ruime bak en zet minstens 3 uur in de vriezer. Roer elk half uur door met een vork.

2. Meng de yoghurt met 3 el honing. Giet in een ruime bak en zet minimaal 3 uur in de vriezer. Roer elk half uur door met een vork. Bewaar in de vriezer tot gebruik.

3. Verdeel de beide granita’s over gekoelde glazen. Druip er naar smaak honing over en strooi de gepofte granen eroverheen. Serveer direct.

Per portie (4): ca. 201 kcal
6 g eiwit | 5 g vet | 32 g koolhydraten

Honing smaakt

Biologische honing smaakt!

Wat koop je eigenlijk wanneer je kiest voor biologische honing van Smaakt? Deze honing komt uit gebieden waar binnen een straal van 5-7 kilometer geen industrie, niet-biologische landbouw of snelwegen voorkomen. De bijen overwinteren op de natuurlijke manier. Dat wil zeggen dat er minder honing geoogst wordt, zodat bij en zich in de winter voeden met hun eigen honing. Doordat biologisch gehouden bij en niet zijn bij gevoed met suikerwater en de honing koud verwerkt wordt, is de smaak van de honing veel uitgesprokener, probeer maar!

Foto’s & receptuur: Willem van Santen