![Havermout met rabarber en laurier](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2025/01/Havermout-met-rabarber-en-laurier.jpg)
Havermout met rabarber en laurier
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C) en bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Schep de rabarber om met de suiker, de sinaasappelschil, het -sap, het -vruchtvlees, de vanille en de laurier. Verdeel over de bakplaat.
Bak ca. 15 minuten in de oven, tot de rabarber net gaar is, maar nog niet uit elkaar valt – hij is klaar als je er met een scherp mesje makkelijk in kunt prikken. Neem uit de oven en knijp het sap uit het gebakken sinaasappelvruchtvlees erover uit.
Doe intussen voor de havermout de havervlokken, de melk, de slagroom, het melkpoeder en het zout in een kleine pan. Zet het vuur laag en laat 8-10 minuten garen, tot de havermout dik en romig is en bubbelt.
Verdeel de havermout over kommen, roer extra slagroom en het braadvocht van de rabarber erdoorheen, leg de rabarber erop en besprenkel met honing.