Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Havermout met rabarber en laurier

Havermout met rabarber en laurier

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Aantal personen
2

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Een heerlijke variant op je standaard havermout! Zo tover jij binnen no time een heerlijk en voedzaam ontbijt op tafel.
tip
Is rabarber niet in het seizoen? Dit recept is ook lekker met zure appels, cranberry’s of ander zuur fruit

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C) en bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Schep de rabarber om met de suiker, de sinaasappelschil, het -sap, het -vruchtvlees, de vanille en de laurier. Verdeel over de bakplaat.

  2. Bak ca. 15 minuten in de oven, tot de rabarber net gaar is, maar nog niet uit elkaar valt – hij is klaar als je er met een scherp mesje makkelijk in kunt prikken. Neem uit de oven en knijp het sap uit het gebakken sinaasappelvruchtvlees erover uit.

  3. Doe intussen voor de havermout de havervlokken, de melk, de slagroom, het melkpoeder en het zout in een kleine pan. Zet het vuur laag en laat 8-10 minuten garen, tot de havermout dik en romig is en bubbelt.

  4. Verdeel de havermout over kommen, roer extra slagroom en het braadvocht van de rabarber erdoorheen, leg de rabarber erop en besprenkel met honing.

Per portie: 804 kcal | 70 g koolhydraten | 14 g eiwit | 50 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Mowie Kay Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lucy O‘Reilly

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)