Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Biefstuk met olijvenchimichurri en padronpepers

Biefstuk met olijvenchimichurri en padronpepers

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor de olijvenchimichurri

Bij het koken zijn we vaak op zoek naar de magische driehoek: snel, gezond en lekker. Dit gerecht vol groenten staat binnen een halfuurtje op tafel – dat het lekker is, is vanzelfsprekend!

Bereiding

  1. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Besprenkel het vlees met 1 tl olie en bestrooi met zout en peper. Bak 2-3 minuten per zijde, afhankelijk van de dikte van de biefstuk. Leg het vlees op een bord, dek af en laat rusten. Zet de pan op middelhoog vuur en voeg de courgette toe. Bak ca. 4 minuten tot de courgette een beetje gebruind is en voeg de padronpepers toe. Zet het vuur hoog en bak ca. 4 minuten, tot alles een beetje geblakerd is. Neem de pan van het vuur en breng goed op smaak met zout en peper. Houd apart.

  2. Roer voor de olijvenchimichurri de azijn, de peterselie, de knoflook, de chilipeper, de olijven, de oregano en de olie door elkaar en breng goed op smaak met zout en peper. Meng het vocht van het bord met de biefstuk met de groenten in de pan. Doe de groenten op een bord, snijd het vlees in plakjes en leg het op de groenten. Besprenkel met de chimichurri.

Per portie: 338 kcal | 6 g koolhydraten | 30 g eiwit | 21 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Fotografie: Facundo Bustamante Styling: Lauren Miller Foodstyling: Ellie Mulligan

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)