Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Midzomerpasta

Midzomerpasta

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Frituren: verhit de arachideolie in een wijde pan of wok tot 170°C. Frituur de groenten in porties goudbruin. Doe er niet te veel tegelijk in de pan, dan koelt de olie te veel af. Haal ze er met een schuimspaan uit en laat ze uitlekken op keuken.

  2. In oven: verwarm de oven voor op 200°C. Doe de in blokjes gesneden groenten in een grote schaal, besprenkel met wat van de olijfolie, zout en peper en mix met je handen of een lepel goed door elkaar. Spreid ze uit op een ingevette bakplaat en bak 25 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin van kleur en gaar zijn.

  3. Begin intussen met de tomatensaus. Verwarm de overgebleven olijfolie in een ruime lage pan en bak de knoflook zachtjes goudbruin. Voeg de tomaatjes toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 minuten sudderen. Maak op smaak met zout en peper en houd warm.

  4. Zet een pan met 4 liter water op. Voeg als het water kookt 2 afgestreken eetlepels zout toe (dit is ongeveer 8 gram zout per liter water). Doe de pasta in de pan en roer door met een houten lepel. Kook hem 1 minuut korter dan op de verpakking staat aangegeven.

  5. Doe de groenten in de pan met tomatensaus. Roer bijna alle basilicumblaadjes erdoor, bewaar een paar blaadjes om te garneren.

  6. Haal de pasta met een tang uit het water en doe hem bij de saus. Doe er zo nodig wat kookwater bij om het een beetje smeuïg te maken. Haal de pan van het vuur en roer er de stukjes mozzarella door, tot de kaas net begint te smelten.

  7. Dien op met de laatste blaadjes basilicum en strooi er de Parmezaanse kaas over.

Receptuur: Maud Moody, Leonardo Pacenti, Roos Blankespoor Fotografie: René Mesman

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Toscanini

€ 35,00
Toscanini