Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
Smoky auberginechili

Smoky auberginechili

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Geen inspiratie voor het avondeten vanavond? Maak dan deze vegetarische smoky auberginechili. Heerlijk om te combineren met rijst.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Geen inspiratie voor het avondeten vanavond? Maak dan deze vegetarische smoky auberginechili. Heerlijk om te combineren met rijst.

Bereiding

  1. Meng de aubergine in een grote kom met 2 el olie en een grote snuf zout. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak hierin de aubergineblokjes, in porties, 4-5 minuten tot ze mooi geblakerd zijn. Schep de aubergineblokjes op een bord.

  2. Voeg de rest van de olie toe aan de pan en bak er de ui met een snuf zout ca. 5 minuten in tot hij zacht begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut verder. Voeg de paprika, de specerijen en de chipotlepasta toe en bak nog 2-3 minuten. Schenk de tomaten en 200 ml water erbij. Voeg de bonen, de aubergine en wat zout en peper toe en breng aan de kook. Laat ca. 40 minuten rustig pruttelen tot de saus ingedikt is. Verdeel de chili over kommen en serveer met de koriander, de limoenpartjes, de yoghurt en de gekookte rijst.

Per portie: 394 kcal | 40 g koolhydraten | 15 g eiwit | 14 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris Foodstyling: Elena Silcock

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (13 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!