![Noten- en zadengranola chai spices](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2025/01/Granola-_-Culi-Collective-_-Gemma-Gil-scaled.jpg)
Noten- en zaden granola met chai
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
20 minuten wachttijd20 min. wachttijd
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Meng de noten met de havervlokken, zaden en pitten.
Maal de kardemomzaadjes (het beste is als je deze vlak voor gebruik pas uit de peulen haalt) samen met de kruidnagel en de peperkorrels fijn in een elektrische specerijenmolen (of koffiemolen of vijzel).
Meng in een kleine kom de olie met de agavesiroop, het specerijenmengsel en het zout.
Roer het olie-agave mengsel door het havermout-mengsel en zorg ervoor dat alles goed gemengd is, zodat de havervlokken goed bedekt zijn.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verspreid het havermoutmengsel erover. Druk het mengsel aan met de achterkant van een lepel.
Bak de granola ongeveer 20 minuten in de oven of tot het goudbruin kleurt. Laat het afkoelen op de bakplaat om zo krokante brokken te creëren.
Serveer de granola met yoghurt of kwark en je favoriete fruit. Ook lekker: als topping op je pannenkoeken of als crunch op je havermoutpap.