
IJs van geroosterde zoete aardappel
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd
Zoete aardappel in een dessert? Klinkt vreemd, totdat je dit ijs proeft. Het is romig, lichtzoet en zo verrassend lekker dat je nooit meer terug wilt naar de standaard smaken.
Lees verder onder de advertentie
Zoete aardappel in een dessert? Klinkt vreemd, totdat je dit ijs proeft. Het is romig, lichtzoet en zo verrassend lekker dat je nooit meer terug wilt naar de standaard smaken.
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 230°C / hetelucht: 210°C). Was de zoete aardappels goed, maar schil ze niet. Leg de aardappels op een rooster en bak 40-60 minuten in de oven. Ze zijn klaar als de schil los begint te laten van de binnenkant en een beetje hol klinkt als je erop tikt. De aardappels moeten een beetje naar karamel ruiken.
Laat de aardappels afkoelen op een rooster. Doe ze in een diepvrieszak zodra ze zijn afgekoeld. Leg de zoete aardappels minimaal 4 uur in de diepvries, dan hebben ze de perfecte textuur.
Laat, wanneer je de aardappelijsjes wil eten, ze ca. 10 minuten ontdooien op kamertemperatuur, of doe ze ca. 30 seconden in de magnetron. Bestrooi met de fijngehakte pistachenoten. Serveer koud en eet hem uit het vuistje met een lepeltje.