Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Frisse salade met geroosterde kip

Frisse salade met geroosterde kip

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 35 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 35 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Voor de dressing

Deze salade is supermakkelijk om te maken en staat binnen een handomdraai op tafel. Liever vegetarisch? Vervang de geroosterde kip dan door tofu en de pancetta door plantaardige bacon.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Duw de halve citroenen in de holte van de kip. Stamp de knoflook, de oregano en wat zout fijn in een vijzel. Voeg de helft van de olijfolie toe en maal weer fijn. Duw je vingers onder het val van de kip en duw de kruidenolie eronder. Bestrooi de kip vanbuiten met meer zout en wrijf het vel in met de rest van de olie. Leg de kip in een braadslee en bak ca. 1 uur in de oven. Voeg de tomaten aan de takjes toe en bak nog ca. 15 minuten. Laat ca. 45 minuten rusten.

  2. Verhit de grill intussen op hoog en gril de pancetta in 3-4 minuten krokant. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar met wat zout tot het wat dikker is.

  3. Neem de poten van de kip en snijd de filet er in een dik stuk af. Leg ze op een grote serveerschaal met de tomaat, de pancetta, het basilicum, de olijven, de sla, de eieren en de bol mozzarella. Besprenkel met de dressing en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.

Per portie: 707 kcal | 4 g koolhydraten | 44 g eiwit | 57 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Esther Clark Fotografie: Myles New Styling: Luis Peral Foodstyling: Katie Marshall

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)