Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Kipfilet met pittige satésaus

Kipfilet met pittige satésaus

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de dressing

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bestrooi de kipfilets met zout en peper en zet 15 minuten in de koelkast. Haal de kipfilets uit de koelkast en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de kipfilets licht met olie en bak 5 minuten in de oven. Doe de sperziebonen en de babymais bij de kip op de bakplaat, meng alles goed door elkaar en bak 10-15 minuten verder tot de kip gaar is. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

  2. Kook intussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Klop voor de dressing alle ingrediënten met 75 ml water en wat zout en peper door elkaar. 3 Verdeel de rijst, de groenten en de kip over 2 borden en schenk de saus erover. Garneer met de lente-ui.

Per portie: 580 kcal | 50 g koolhydraten | 57 g eiwit | 16 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Ella Tarn

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)