Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Schil de winterpeen en rettich. Halveer de komkommer en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de wortel, rettich en komkommer in zo dun mogelijke reepjes (julienne). Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes met de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd een teen knoflook fijn.
  2. Breng voor de ingelegde groenten de azijn, kristalsuiker, rode peper, knoflook en 100 milliliter water in een ruime pan aan de kook. Laat de suiker al roerend oplossen. Voeg de wortel, rettich en komkommer toe, doe in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
  3. Snijd intussen de rest van de knoflook fijn. Snipper de helft van de ui en snijd de rest in dunne halve ringen. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook en gesnipperde ui 1 minuut. Voeg de hoisinsaus, sambal, het chilipoeder, de kipstukjes en 100 milliliter water toe. Verdeel over een ovenschaal en bak 8 minuten in de oven.
  4. Halveer intussen het bosuitje en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Hak de koriander grof.
  5. Halveer het stokbrood en snijd open. Bestrijk de snijkanten met de mayonaise. Verdeel de kropsla, ingelegde groenten, vegan kip, bosui en koriander erover en leg de bovenkant van het brood erop.
Simply Asian

Uit het boek:

Simply Asian
€25,99

TIP: Houd je van pittig? Zigzag dan wat sriracha over het broodje of bestrooi met chilivlokken.