Bereiding

Deze lekkere pittige vegaburger heb je zo gemaakt. Probeer het maar!

  1. Verhit 2 tl zonnebloemolie in een koekenpan en bak er de fijngesnipperde rode ui met een snufje zout in ca. 5 minuten zacht in. Voeg de knoflookpasta, de gemberpasta en de currypoeder toe en bak ca. 2 minuten. Doe het rode ui-mengsel in een kom.
  2. Maal de linzen in een keukenmachine glad, maar niet te glad. Er mag nog wat structuur inzitten. Voeg de linzen toe aan het rode ui-mengsel en breng op smaak met zout en peper. Kneed de bloem er met je handen doorheen. Maak ca. 4 burgers van het mengsel. Leg de burgers ca. 30 minuten in de koelkast.
  3. Doe ondertussen de rodeui-ringen in een kom en overgiet met kokend water. Laat ca. 5 minuten staan en giet af. Meng de wijnazijn, zout en peper erdoorheen.
  4. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak er de burgers ca. 4 minuten aan beide zijden goudbruin in. Halveer de hamburgerbroodjes en beleg ze met de burgers, de mangochutney, de sla, de tomaten, de rode ui-ringen en wat verse koriander.

Per portie: ca. 496 kcal
19 g eiwit | 8 g vet | 80 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson