Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Focaccia met ham en asperges

Focaccia met ham en asperges

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • en 20 minuten wachttijd en 20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng 250 g bloem met ½ tl zout en de gedroogde gist. Meng er 2 el olijfolie doorheen tot het de structuur van broodkruim heeft. Voeg ca. 150 ml lauwwarm water toe en kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een soepel deeg. Doe het deeg in een kom en dek het af. Laat het deeg ca. 1 uur rijzen op een warme plaats.

  2. Kneed het deeg kort door. Rol het deeg plat uit op een met olie ingevette bakplaat. Laat het deeg nogmaals ca. 20 minuten rijzen op een warme plaats.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C). Druk met je vingertoppen kuiltjes in het deeg. Druppel 1 el olijfolie over het deeg en bestrooi met peper en grof zeezout. Was de rozemarijn en schud hem droog. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en verdeel ze over het deeg. Bak de focaccia in de oven in ca. 12 minuten goudbruin.

  4. Blancheer intussen de groene-aspergepuntjes ca. 1 minuut in kokend water met wat zout. Giet af en leg in een kom ijswater. Maal de knoflook, de walnoten, de pecorino en het basilicum in een keukenmachine fijn. Meng kort 250 ml olijfolie erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

  5. Snijd de focaccia horizontaal door. Beleg het brood royaal met de ham, de slasoorten en de aspergepuntjes. Bedruip met de walnotenpesto. Snijd in stukken.

Per portie: 850 kcal | 31 g koolhydraten | 27 g eiwit | 68 g vet

Foto’s, receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Anne Heesink

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)