Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Limabonensalade

Limabonensalade

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Karin Luiten: "Limabonen zijn grote, witte peulvruchten uit Zuid-Amerika. Erg lekker, dat wisten zelfs de Inca’s al. Je kunt ze gedroogd kopen, maar in blik is wel zo makkelijk. Voor de saladedressing heb ik me wederom laten inspireren door ceviche."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

De dressing

Karin Luiten: "Limabonen zijn grote, witte peulvruchten uit Zuid-Amerika. Erg lekker, dat wisten zelfs de Inca’s al. Je kunt ze gedroogd kopen, maar in blik is wel zo makkelijk. Voor de saladedressing heb ik me wederom laten inspireren door ceviche."

Bereiding

  1. Knijp de limoen uit boven een kom, klop met de rest tot een dressing.

  2. Spoel de bonen af onder de kraan en laat goed uitlekken.

  3. Snij de ui in halve ringen, de paprika in korte reepjes, de kerstomaatjes doormidden. Hak de koriander fijn.

  4. Meng alles door de dressing en laat minstens een uur staan. Proef op zout en peper.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Wereldgerechten zonder pakjes & zakjes

€ 26,99
wereldgerechten zonder pakjes & zakjes
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!