Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Kerrie-linzensalade met gepofte rijst en komkommer

Kerrie-linzensalade met gepofte rijst en komkommer

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de dressing

Bereiding

  1. Verwarm de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de linzen in een schaal en laat een beetje afkoelen.

  2. Rooster het komijnzaad 1-2 minuten in een droge koekenpan tot het lekker gaat ruiken en doe het dan in een kommetje. Voeg de overige ingrediënten voor de dressing toe en meng goed door elkaar.

  3. Rooster het kerriepoeder en het chilipoeder ca. 10 seconden in een droge koekenpan. Voeg de olie en de gepofte rijst toe en bak al omscheppend op matig vuur tot alle rijstkorrels bedekt zijn met de specerijen en licht geroosterd zijn. Laat afkoelen op een schaal.

  4.  Meng de dressing door de linzen. Voeg de komkommer, de kruiden, ¾ van de ui en ¾ van de granaatappelpitten toe en schep alles goed door elkaar. Meng vlak voor het serveren de gepofte rijst door de salade. Garneer de salade met de resterende ui en granaatappelpitten en serveer met de yoghurt.

Per portie: 698 kcal | 98 g koolhydraten | 26 g eiwit | 19 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Adam Bush  Foto’s: Mike English  Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)