Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
pan met groene shakshuka en brood

Groene shakshuka

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Serveer deze groene shakshuka met knapperig platbrood om lekker mee te dippen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Serveer deze groene shakshuka met knapperig platbrood om lekker mee te dippen.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een brede koekenpan of braadpan met lage rand en fruit er de bosui, de knoflook, het komijnzaad en de chilivlokken ca. 4 minuten in.

  2. Voeg de spinazie en de bouillon toe en breng rustig aan de kook. Roer ¾ van de gehakte kruiden erdoorheen en breng het geheel op smaak met zout en peper. Zet het vuur laag en maak met een grote pollepel 4 kuiltjes in de saus. Breek in ieder kuiltje een ei.

  3. Leg het deksel op de pan en laat de eieren in 10-12 minuten rustig stollen in de saus. Bestrooi met de overige kruiden en serveer met het platbrood.

Per portie: 438 kcal | 42 g koolhydraten | 20 g eiwit | 21 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (9 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!