Gegrilde roodlof met spelt en granaatappel
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de spelt zoals aangegeven op de verpakking en giet af in een zeef. Schep de spelt in een grote serveerkom en roer er de extra vergine olijfolie door. Ga terwijl de spelt staat te koken door met de rest van de salade.
Pel de sjalotten en snijd ze fijn. Haal voorzichtig de pitjes uit de granaatappel. Hak de blaadjes van de bladpeterselie grof. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de walnoten lichtbruin. Leg ze op een plank en laat afkoelen.
Maak de roodlof schoon, snijd de stronkjes in kwarten en snijd elke kwart doormidden, zodat je dunne partjes krijgt. Wrijf de koekenpan schoon, voeg 1 eetlepel van de olijfolie toe en bak de roodlof op hoog vuur, tot de partjes aan de randjes lichtbruin worden. Je wilt ze niet sauteren, maar een beetje schroeien. Haal ze uit de pan en zet apart.
Schenk de resterende 2 eetlepels olijfolie in de pan, voeg de sjalot toe en zet het vuur laag. Bak 10 minuten, tot de sjalot zacht wordt. Roer dan de mosterd, de granaatappelmelasse en de balsamicoazijn erdoor en haal van het vuur.
Meng de roodlof, de warme dressing, de granaatappelpitjes en de gehakte peterselie door de spelt. Scheur de basilicumblaadjes, strooi ze erover en breng op smaak met zout en peper. Hak de geroosterde walnoten grof en strooi over de salade.