Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
De allerbeste tosti aller tijden

De allerbeste tosti aller tijden

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Verder nodig

Dit recept komt uit het het boek van Job & Perry: 'Een klootzak-proof kookboek'. De heren aan het woord over deze onweerstaanbare tosti: "Ja ja… ‘allerbeste tosti aller tijden’… dit klinkt heel tof natuurlijk. Nu zullen er genoeg mensen zijn die vinden van niet, dat kan. Praatjes vullen geen gaatjes, deze tosti wel. Pantosti for the win!"
*
Door de buitenkant met mayo in plaats van met boter in te smeren, smaakt de tosti extreem lekker en krijgt-ie een mooie kleur. Deze techniek is overgewaaid uit Amerika en passen ze toe in wegrestaurants, diners en lunchrooms. Werkt gegarandeerd.

Bereiding

  1. Halveer het brood overdwars met een broodmes.

  2. Meng de helft van de mayo met de mosterd en smeer er de binnenkant van het brood mee in.

  3. Beleg een helft met de plakken oude kaas, fricandeau, augurkenplakjes, emmentaler en de beenham. Leg de andere helft erop en smeer de buitenkant in met de rest van de mayo*.

  4. Leg de tosti in een grote koekenpan (dit zou precies moeten passen) en laat de pan warm worden. Gebruik, met of zonder bakpapier, een zware pan om de tosti plat te drukken, zo wordt de tosti wat compacter en bakt hij gelijkmatig. Houd de temperatuur goed in de gaten en let op dat de tosti niet verbrandt. Als de onderkant krokant is, dan omdraaien en de andere kant zachtjes laten bakken. Reken op ongeveer 4 minuten per kant.

  5. In punten snijden en kanen als een gek! Geniet van de allerbeste tosti aller tijden!

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (12 stemmen)
Uit het boek

Job & Perry: een klootzak-proof kookboek

€ 14,99
een klootzak-proof kookboek