Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Broodje gegrilde venkel met ingemaakte pepers en amandelen

Belegde broodjes: 5x heerlijke lunch recepten

Advertentie

Zin in een lekkere lunch of uitgebreid ontbijt? Trakteer jezelf dan op een van deze belegde broodjes. Van vlees tot vega: in dit lijstje met recepten zit er voor iedereen wat tussen!

Belegde broodjes recepten

Wist je dat Nederlanders gemiddeld 3,5 boterhammen per dag eten? Dat kan een stuk lekkerder! Zeg de saaie bammetjes vaarwel en maak met onze recepten originele en rijkgevulde sandwiches. Wanneer je deze belegde broodjes meeneemt naar kantoor zullen al je collega’s jaloers zijn!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Goedgevuld broodje ei met mayo

Goedgevuld broodje ei met zelfgemaakte mayo

Bijna net zo klassiek als het broodje gezond is dit recept met ei. Vergeet vooral niet een flinke lik mayo toe te voegen. De koning der sauzen doet het altijd goed, maar deze zelfgemaakte mayo is echt om je vingers bij af te likken!

Naar het recept
Vietnamees broodje gehaktbal bánh mì

Vietnamees broodje gehaktbal bánh mì

De klassieker bij het tankstation maar dan in een Vietnamees jasje. Ken jij bánh mì al? Het eerste recept in het lijstje met belegde broodjes is een variatie op de Vietnamese klassieker met vlees en verse groenten.

Naar het recept
snelle successen

Stokbrood met avocado en gerookte zalm

Iedereen weet dat avocado en gerookte zalm een top combinatie zijn. Voeg deze samen en je hebt niet alleen een heerlijke maar ook gezonde sandwich. Want naast het feit dat de smaken goed samengaan, bevatten beide ingrediënten ook veel gezonde vetten en zijn dus hartstikke gezond. Doe er je voordeel mee!

Naar het recept
Broodje gebraden eendenborst met mango en sweet chilisaus

Broodje gebraden eendenborst met mango en sweet chilisaus

Vergeet het klassieke broodje rookworst, dit wordt je nieuwe favoriet. Malse gebraden eendenborst, zoete mango en heerlijke chilisaus maken dit recept tot het broodje van je dromen. Beloofd!

Naar het recept
Broodje gegrilde venkel met ingemaakte pepers en amandelen

Broodje gegrilde venkel met ingemaakte pepers en amandelen

Een broodje met gegrilde venkel klinkt misschien wat gek maar na de eerste hap besef je pas hoe onweerstaanbaar lekker dit is. Met als bijkomend voordeel dat je met deze gezonde lunch gelijk je groentes van de dag binnenkrijgt.

Naar het recept
REDACTIEFAVORIET
Goedgevuld broodje ei met mayo

Goedgevuld broodje ei met zelfgemaakte mayo

Bijna net zo klassiek als het broodje gezond is dit recept met ei. Vergeet vooral niet een flinke lik mayo toe te voegen. De koning der sauzen doet het altijd goed, maar deze zelfgemaakte mayo is echt om je vingers bij af te likken!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 75 g zilveruitjes (fijngehakt)
  • 75 g augurken (fijngehakt)
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 0,25 tl versgemalen witte peper
  • 12 dikke sneetjes wit vloerbrood
  • 40 g tuinkers (of evt. andere kiemgroente of sla)
  • 40 g crackers (met zeezout in stukjes)

De mayo

  • 1 eidooier
  • 1 tl mosterd (evt. Engelse)
  • zout en peper
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 50 ml walnootolie
  • 1,5 el vocht van de augurkjes

Bereiding

  1. Kook de eieren ca. 8 minuten op laag vuur. Giet af en spoel onder koud stromend water tot ze helemaal afgekoeld zijn. Pel de eieren en snijd ze in stukken.

  2. Klop voor de mayo met een staafmixer de eidooier kort met de mosterd en wat zout en peper. Klop opnieuw en druppel beetje bij beetje de zonnebloem- en walnootolie erbij tot het geheel goed bindt en er een dikke saus ontstaat. Roer het vocht van de augurkjes erdoorheen. Schep de mayo in een kom en roer de zilveruitjes, de augurk, de sjalot en de witte peper erdoorheen. Meng voorzichtig met de stukken gekookt ei.

  3. Beleg de helft van het brood met de eieren met mayo, de tuinkers en de crackers en leg de overige sneetjes brood erop.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe, Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Katy Greenwood

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!