Broodje gebraden eendenborst met mango en sweet chilisaus
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de velzijde van de eendenborst kruislings in. Verwarm een pan op matig vuur en leg er de eend op de velzijde in. Bak de huid op matig vuur rustig goudbruin en knapperig. Schenk eventueel tussendoor wat van het uitgesmolten vet uit de pan (en bewaar het om bijvoorbeeld aardappeltjes in te bakken). Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Neem het vlees uit de pan en wrijf rondom in met de currypasta. Leg in een ovenschaaltje en gaar verder in de oven tot het vlees veerkrachtig, maar niet te stevig aanvoelt. Meet eventueel met een vleesthermometer de kerntemperatuur, die moet ca. 54 graden zijn. Neem uit de oven en laat ca. 10 minuten rusten. Bak intussen het stokbrood krokant in de oven.
Neem het brood uit de oven, snijd in vieren en snijd ieder stuk horizontaal open. Bestrijk een stuk brood dun met mayonaise. Snijd met een scherp mes de eendenborst in dunne plakjes. Beleg het brood met de frisée, de rodeuiringen en plakjes vlees. Bestrooi met wat mangoblokjes en sprenkel de sweet chilisaus eroverheen. Bestrooi met wat grof zeezout, cashewnootjes en rodepeper-ringetjes. Herhaal voor de overige drie stukken stokbrood.