Bereiding

  1. Snijd iedere venkelknol in 4 flinke parten. Blancheer de venkelparten in kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar, maar zorg dat ze niet uit elkaar vallen. Laat goed uitlekken. Meng de venkelpartjes met het citroensap, de olijfolie en de knoflook. Laat ca. 30 minuten marineren.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Roer de fijngehakte dragon door de mayonaise. Bak de pistoletjes in ca. 10 minuten krokant in de oven. Verhit een grillpan op hoog vuur of (nog lekkerder) een houtskoolgrill. Gril de venkelpartjes ca. 2 minuten per zijde tot ze mooie grillstrepen hebben.
  3. Verdeel de spinazie en de gegrilde venkel over de broodjes. Schep er wat van de dragonmayonaise op en maak af met amandelen en ingemaakte pepers.

Per portie: ca. 590 kcal
15 g eiwit | 24 g vet | 44 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen