Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Broodje gegrilde venkel met ingemaakte pepers en amandelen

Broodje gegrilde venkel met ingemaakte pepers en amandelen

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd iedere venkelknol in 4 flinke parten. Blancheer de venkelparten in kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar, maar zorg dat ze niet uit elkaar vallen. Laat goed uitlekken. Meng de venkelpartjes met het citroensap, de olijfolie en de knoflook. Laat ca. 30 minuten marineren.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Roer de fijngehakte dragon door de mayonaise. Bak de pistoletjes in ca. 10 minuten krokant in de oven. Verhit een grillpan op hoog vuur of (nog lekkerder) een houtskoolgrill. Gril de venkelpartjes ca. 2 minuten per zijde tot ze mooie grillstrepen hebben.

  3. Verdeel de spinazie en de gegrilde venkel over de broodjes. Schep er wat van de dragonmayonaise op en maak af met amandelen en ingemaakte pepers.

Per portie: 590 kcal | 44 g koolhydraten | 15 g eiwit | 24 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)