Bereiding
Luuk van @luukskitchen vindt het belangrijk om gezond, puur en eerlijk te eten. Daarnaast werkt hij graag zoveel mogelijk met biologische producten. De Amsterdamse Luuk is groot voorstander van suikervrij eten. Snoept hij dan nooit? Jawel! Zijn uitdaging is dan ook om op zoek te gaan naar gezonde alternatieven. Vanwege zijn chronische ziekte reuma weet hij als geen ander dat je goed voor jezelf moet zorgen.
- Snijd de gekookte bieten en tomaat in parten en snijd de komkommer in schijfjes van ongeveer 1 cm breed.
- Verdeel de slamelange over een mooie schaal en verdeel de tomaat, de komkommer, de bieten en de buffelmozzarella of burrata erover. Garneer de salade met de pesto en de pittenmix.
Tip:
Marineer de bieten eens in balsamicoazijn.
Per portie (4): ca. 347 kcal
11 g eiwit | 28 g vet | 9 g koolhydraten
Receptuur en foto’s: Luuk van Merwijk