Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Hotdog met Gorgonzola en gekaramelliseerde uien

Hotdogs met Gorgonzola en gekaramelliseerde uien

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Hoe maak je een broodje hotdog extra lekker en speciaal? Met heerlijk gekaramelliseerde, zoete uien en een stuk pittige Gorgonzola natuurlijk!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op de grillstand. Bestrijk de witte puntjes met de eidooier en bestrooi met pittenmix. Rooster de broodjes onder de hete grill tot ze mooi goudbruin zijn en de pitjes wat geroosterd. Snijd intussen de uien in partjes en meng ze in een bakblik met de olijfolie, de venkelzaadjes, de suiker en wat zout en peper. Neem de broodjes uit de oven en laat afkoelen. Zet de uien in de oven en laat ze onder de grill in 10- 12 minuten mooi karamelliseren. Schep af en toe om.

  2. Verwarm de worsten in een pan of op de barbecue. Meng de peterselie met de gekaramelliseerde uien. Snijd de broodjes recht van boven in en leg er de worsten in. Maak af met de uien en de Gorgonzola. Laat evt. de Gorgonzola nog kort smelten onder de hete grill.

Per portie: 454 kcal | 31 g koolhydraten | 22 g eiwit | 25 g vet

Receptuur en foto’s: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)