Broodje hete kip
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Meng alle ingredienten voor de marinade. Snijd de kip in blokjes of reepjes en meng goed met de marinade. Zet afgedekt minstens 6 uur in de koelkast.
Kook voor het zuurgoed de azijn met het water, de suiker, het zout en de peperkorrels tot de suiker is opgelost. Snijd de rode ui in dunne ringen en de komkommers in plakjes. giet het hete azijnmengsel over de groenten en laat afkoelen.
Verhit 2 el olie in een ruime bakpan. Laat de gemarineerde kip uitlekken in een zeefje en vang de marinade op. Bak de kip ca. 10 minuten rondom op hoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de marinade en een scheutje water toe. Breng rustig aan de kook en laat nog ca. 8 minuten rustig sudderen tot de saus een beetje dik is geworden en de kip goed zacht en gaar.
Snijd de knapperige broodjes open, beleg met wat zuur en schep de hete kip erop. Geef evt. nog extra sambal bij het broodje hete kip.