Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
broodje hete kip

Broodje hete kip

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de marinade

Voor het zuur

Let's spice things up en tover je belegde broodjes om tot een feestje. Met ons recept - geïnspireerd op een Surinaams puntje kip kerrie -  kun je zelf het ultieme broodje hete kip maken. Maak gerust extra veel, dan heb je de dagen hierna ook nog een heerlijke lunch!
Tip
Je kunt in plaats van de madame jeanette sambal ook een mildere, zoete variant gebruiken.

Bereiding

  1. Meng alle ingredienten voor de marinade. Snijd de kip in blokjes of reepjes en meng goed met de marinade. Zet afgedekt minstens 6 uur in de koelkast.

  2. Kook voor het zuurgoed de azijn met het water, de suiker, het zout en de peperkorrels tot de suiker is opgelost. Snijd de rode ui in dunne ringen en de komkommers in plakjes. giet het hete azijnmengsel over de groenten en laat afkoelen.

  3. Verhit 2 el olie in een ruime bakpan. Laat de gemarineerde kip uitlekken in een zeefje en vang de marinade op. Bak de kip ca. 10 minuten rondom op hoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de marinade en een scheutje water toe. Breng rustig aan de kook en laat nog ca. 8 minuten rustig sudderen tot de saus een beetje dik is geworden en de kip goed zacht en gaar.

  4. Snijd de knapperige broodjes open, beleg met wat zuur en schep de hete kip erop. Geef evt. nog extra sambal bij het broodje hete kip.

Per portie: 439 kcal | 44 g koolhydraten | 25 g eiwit | 17 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (16 stemmen)