Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Desemtoast met boontjes en geitenkaas

Desemtoast met boontjes en geitenkaas

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Blancheer de tuinbonen en de sperziebonen ca. 8 minuten in kokend water met wat zout. Voeg de doperwten toe en kook ze ca. 1 minuut mee. Giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.

  2. Bestrijk intussen de sneeën brood aan beide kanten met wat boter. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster er het brood aan beide kanten goudbruin en knapperig in. Laat op een rooster afkoelen.

  3. Verkruimel de geitenkaas in een kom en prak er met een vork de bonen en erwten, het citroensap, de citroenrasp en wat versgemalen zwarte peper doorheen. Zorg dat het een beetje luchtig en kruimelig blijft.

  4. Verdeel het mengsel over de zuurdesemtoast. Bedruip met nog wat lekkere olijfolie. Ook lekker met gerookte ham.

Per portie: 482 kcal | 29 g koolhydraten | 26 g eiwit | 28 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)