Bereiding
- Blancheer de tuinbonen en de sperziebonen ca. 8 minuten in kokend water met wat zout. Voeg de doperwten toe en kook ze ca. 1 minuut mee. Giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.
- Bestrijk intussen de sneeën brood aan beide kanten met wat boter. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster er het brood aan beide kanten goudbruin en knapperig in. Laat op een rooster afkoelen.
- Verkruimel de geitenkaas in een kom en prak er met een vork de bonen en erwten, het citroensap, de citroenrasp en wat versgemalen zwarte peper doorheen. Zorg dat het een beetje luchtig en kruimelig blijft.
- Verdeel het mengsel over de zuurdesemtoast. Bedruip met nog wat lekkere olijfolie. Ook lekker met gerookte ham.
Per portie: ca. 482 kcal
26 g eiwit | 28 g vet | 29 g koolhydraten
Foto’s & receptuur: Willem van Santen