Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Schil de peren en halveer ze, maar laat de steeltjes zitten. Schep met een theelepel of meloenboller het klokhuis uit de peertjes. Leg de peertjes met de snijkant naar boven in een bakblik. Roer de appelstroop los. Verdeel de appelstroop over de peertjes. Verdeel de blokjes boter erover en schuif het geheel in de oven.
  2. Keer na 30 minuten de peertjes om en bedruip met het vocht in het bakblik. Bak nog 30 minuten. Neem uit de oven en schep goed om zodat alles bedekt is met de appelstroopkaramel. Laat afkoelen.
  3. Klop de slagroom lobbig en spatel er de banketbakkersroom doorheen. Serveer de peertjes lauw of op kamertemperatuur met de vanilleroom en stroopwafelkruimels.

*In de supermarkt zijn mixen te koop voor het maken van banketbakkersroom, maar gemaakt from scratch smaakt deze vanillecrème nog veel lekkerder. Hier vind je het recept voor zelfgemaakte banketbakkersroom. Te veel banketbakkersroom gemaakt? Hier vind je een artikel met tips en receptideeën om restjes banketbakkersroom op te maken.

Per portie: ca. 403 kcal
3 g eiwit | 24 g vet | 44 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen