Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Geroosterde peertjes met appelstroop en vanilleroom

Geroosterde peertjes met appelstroop en vanilleroom

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Schil de peren en halveer ze, maar laat de steeltjes zitten. Schep met een theelepel of meloenboller het klokhuis uit de peertjes. Leg de peertjes met de snijkant naar boven in een bakblik. Roer de appelstroop los. Verdeel de appelstroop over de peertjes. Verdeel de blokjes boter erover en schuif het geheel in de oven.

  2. Keer na 30 minuten de peertjes om en bedruip met het vocht in het bakblik. Bak nog 30 minuten. Neem uit de oven en schep goed om zodat alles bedekt is met de appelstroopkaramel. Laat afkoelen.

  3. Klop de slagroom lobbig en spatel er de banketbakkersroom doorheen. Serveer de peertjes lauw of op kamertemperatuur met de vanilleroom en stroopwafelkruimels.

Per portie: 403 kcal | 44 g koolhydraten | 3 g eiwit | 24 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)