Bereiding

  1. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de jam eventueel eerst als hij te stevig is. Blancheer de haricot verts 2-2,5 minuut in ruim kokend water met wat zout. Giet de boontjes af en spoel ze onder koud water. Laat goed uitlekken.
  2. Verwarm een grillpan. Wrijf de perziken in met 1 el olijfolie. Gril de perziken op de snijkant tot ze mooi geblakerd en zacht zijn. Leg de perziken op een bord.
  3. Snijd de halloumi in plakjes. Bestrijk de plakjes met de overige olie en gril ze in de grillpan tot ze goudbruin en krokant zijn. Leg de kaas bij de perziken. Verdeel de bonen, de rucola, de munt en de hazelnoten eroverheen. Besprenkel met de dressing en meng alles goed door elkaar. Serveer de salade direct.

Per portie: ca. 385 kcal
16 g eiwit | 29 g vet | 15 g koolhydraten

© olive Magazine / Immediate Media Recepten & foodstyling: Sarah Cook Foto’s: Stuart Ovenden Styling: Iris Bromet

*Gekonfijte citroen koop je bij de toko, maar kun je ook makkelijk zelf maken: Kruis 4 citroenen aan de bovenkant tot 2/3 in. Vul elke citroen met grof zeezout. Vul een schone weckpot met de citroenen en zorg dat de citroenen strak op elkaar zitten. Vul de rest van de pot met zout. Zet de weckpot ca. 1 maand op een donkere en koele plek. Na een maand zijn je gekonfijte citroenen klaar voor gebruik.