Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Salade met perzik, halloumi en haricot verts

Salade met perzik, halloumi en haricot verts

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Klop alle ingrediƫnten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de jam eventueel eerst als hij te stevig is. Blancheer de haricot verts 2-2,5 minuut in ruim kokend water met wat zout. Giet de boontjes af en spoel ze onder koud water. Laat goed uitlekken.

  2. Verwarm een grillpan. Wrijf de perziken in met 1 el olijfolie. Gril de perziken op de snijkant tot ze mooi geblakerd en zacht zijn. Leg de perziken op een bord.

  3. Snijd de halloumi in plakjes. Bestrijk de plakjes met de overige olie en gril ze in de grillpan tot ze goudbruin en krokant zijn. Leg de kaas bij de perziken. Verdeel de bonen, de rucola, de munt en de hazelnoten eroverheen. Besprenkel met de dressing en meng alles goed door elkaar. Serveer de salade direct.

Per portie: 385 kcal | 15 g koolhydraten | 16 g eiwit | 29 g vet

Ā© olive Magazine / Immediate Media Recepten & foodstyling: Sarah Cook Fotoā€™s: Stuart Ovenden Styling: Iris Bromet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)