Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Salade met perzik, halloumi en haricot verts

Salade met perzik, halloumi en haricot verts

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de jam eventueel eerst als hij te stevig is. Blancheer de haricot verts 2-2,5 minuut in ruim kokend water met wat zout. Giet de boontjes af en spoel ze onder koud water. Laat goed uitlekken.

  2. Verwarm een grillpan. Wrijf de perziken in met 1 el olijfolie. Gril de perziken op de snijkant tot ze mooi geblakerd en zacht zijn. Leg de perziken op een bord.

  3. Snijd de halloumi in plakjes. Bestrijk de plakjes met de overige olie en gril ze in de grillpan tot ze goudbruin en krokant zijn. Leg de kaas bij de perziken. Verdeel de bonen, de rucola, de munt en de hazelnoten eroverheen. Besprenkel met de dressing en meng alles goed door elkaar. Serveer de salade direct.

Per portie: 385 kcal | 15 g koolhydraten | 16 g eiwit | 29 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Recepten & foodstyling: Sarah Cook Foto’s: Stuart Ovenden Styling: Iris Bromet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)