Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Warme linzen-roodlofsalade met groene asperges, spek en een gepocheerd ei

Warme linzen-roodlofsalade met groene asperges, spek en een gepocheerd ei

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lekkere combi: een zacht eitje op een knapperige salade. Met deze salade zet je een bord vol kleur op tafel. Dat staat niet alleen heel gezellig maar is ook nog eens heel erg gezond.

Bereiding

  1. Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking (beet)gaar. Giet ze af en laat uitlekken in een vergiet.

  2. Breng in een steelpan of hapjespan een laag water van 10 cm met de azijn tegen de kook aan. Breek de eieren, één voor één, in een zeefje boven een kom en laat het overtollige eiwit eruit lopen. Schud een paar keer voorzichtig met het zeefje.

  3. Doe de uitgelekte eieren voorzichtig over in (espresso)kopjes en pocheer ze per twee: laat ze vanuit de kopjes in een pan met net niet kokend water glijden (je moet wel echt wat ‘bellen’ zien, anders loopt het eiwit weg). Pocheer de eieren 2 tot 2,5 minuut en haal ze met een schuimspaan uit de pan. Pocheer nu de volgende twee eieren. Leg de gepocheerde eieren op een schone theedoek op een diep bord boven een pan met heet water (niet kokend, want je wilt niet dat de eieren verder garen).

  4. Bak intussen de plakjes spek in een hapjespan aan beide kanten krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de roodlof in 3 minuten rondom zacht. Schenk er de balsamicoazijn bij. Haal de pan van het vuur en voeg de linzen en de helft van de appelreepjes en de helft van de dragonblaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Blancheer de reepjes asperge in 2 minuten in ruim kokend water met een kleine eetlepel zout beetgaar. Schep ze uit de pan en spoel ze af in een bak met ijswater. Blancheer in dezelfde pan de wortelslierten in 30 seconden beetgaar en schep ze in de kom bij de asperges. Laat de groenten uitlekken in een vergiet. Verdeel de warme linzen-roodlofsalade over 4 diepe, lage kommen.

  6. Verdeel er het krokante spek, de asperge en de wortel over. Leg op ieder bord een gepocheerd ei en garneer met de overige appel, dragon en eventueel doperwtenscheuten.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)

Asperges

€ 10,95
Cover voor Asperges