Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Linzensalade met gemarineerde feta en munt

Linzensalade met gemarineerde feta en munt

  • Eenvoudig

  • 5 minuten bereidingstijd5 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Houd wat muntblaadjes achter voor de garnering en hak de overige blaadjes fijn. Klop 1 el olijfolie met 1 el balsamico en de helft van de fijngehakte munt. Meng de feta erdoorheen en zet apart.

  2. Zet water op in de waterkoker. Doe de erwten in een hittebestendige kom en giet er het kokende water overheen zodat ze ontdooien en zacht worden. Giet af, laat goed uitlekken en doe de
    erwten terug in de kom. Doe de linzen in een zeef en giet er wat kokend water overheen om ze op te warmen. Laat uitlekken en doe ze bij de erwten in de kom.

  3. Voeg de radijsjes, 1 el olijfolie, 1 el balsamico en de overige fijngehakte munt toe en meng alles door elkaar. Verdeel de salade over 2 kommen en maak af met de gemarineerde feta en de
    achtergehouden muntblaadjes. Bestrooi evt. met wat versgemalen zwarte peper.

Per portie: 448 kcal | 37 g koolhydraten | 24 g eiwit | 20 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Liberty Mendez Foto’s: Hayley Benoit

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)