Empanada’s met garnalen, chorizo en paprika
Gemiddeld
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Meng voor het deeg de bloem met 1 tl zout en de boter tot een licht kruimelig geheel. Roer of kneed de eieren er één voor één doorheen. Voeg de azijn en ⅔ van het water toe en kneed goed door. Voeg nu geleidelijk de rest van het water toe. Stort het deeg op een werkvlak en kneed ca. 5 minuten tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken en vorm er bolletjes van. Zet afgedekt ca. 1 uur in de koelkast.
Verhit voor de vulling de olie in een pan en fruit er de paprika, de bleekselderij, de chorizo en de ui ca. 6 minuten in, tot de ui mooi glazig is en de paprika zacht. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en fruit nog even mee. Neem van het vuur en roer de garnalen erdoorheen. Bestrooi eventueel met zout en peper.
Rol de bolletjes deeg uit tot ca. ½ cm dik. Verdeel de vulling erover en vouw het deeg eroverheen. Druk de randen op elkaar. Pak een van de puntjes van de deegflap tussen duim en wijsvinger, draai het tussen je vingers een halve slag en druk goed vast op het deeg. Nu schuif je 1 cm op en herhaal je met het volgende deegpuntje. Leg de empanada’s afgedekt nog even in de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Roer alle ingrediënten voor de topping door elkaar. Leg de empanada’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met wat eidooier. Bestrooi met de topping. Bak de empanada’s in ca. 20 minuten goudbruin en krokant in de oven.