Bereiding

Als drop een groente was zou het absoluut venkel zijn. Samen met de geroosterde appel en de romige Gorgonzola zet je een grandioze salade op tafel met dit recept.

  1. Snijd de appels in dunne schijfjes en verwijder evt. het klokhuis. Meng de appel met 1 tl olijfolie. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster er de appel ca. 8 minuten in, schud regelmatig om. Neem van het vuur, bedruip met 1 tl honing en bestrooi met wat zout en peper. Laat afkoelen.
  2. Meng voor de dressing de honing met het citroensap en de sjalot. Voeg al kloppend de olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Hak het loof van de venkel fijn en meng het door de dressing.
  3. Schaaf de venkelknol in dunne plakjes en meng met de helft van de dressing. Laat ca. 20 minuten marineren, zodat de venkel wat zachter wordt.
  4. Bedruip de blaadjes sla met de overgebleven dressing. Verdeel de sla en de venkel om en om over bordjes en rangschik de appelschijfjes in het midden. Verdeel de cashewnoten en de Gorgonzola eroverheen.

Per portie: ca. 450 kcal
14 g eiwit | 34 g vet | 19 g koolhydraten

Receptuur en foto’s: Willem van Santen