
Korianderomeletje met vissaus, sriracha en sesam
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Pluk een paar blaadjes van de koriander en houd apart. Hak de rest van de koriander zeer fijn. Kluts in een kommetje de eieren met de vissaus, de gehakte koriander en wat zout en peper. Klop het niet luchtig maar wel tot een goed gemengd geheel.
Verhit een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Smelt de boter in de pan en giet het eimengsel erin. Schud de pan krachtig in een ronddraaiende beweging tot ongeveer de helft van het eimengsel gestold is. Schuif nu voorzichtig met een siliconenspatel het ei bij elkaar aan een kant van de pan tot een halvemaanvorm. Zet het vuur laag. Keer de omelet voorzichtig om door de pan schuin te houden en rustig te schudden. Verwarm nog ca. 1 minuut.
Laat de omelet rustig op een bord glijden en maak er met de srirachasaus een zigzagpatroon op. Bestrooi met sesamzaadjes en de apart gehouden koriander en serveer direct.