
Broodje Bologna
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
Het belegde broodje straalt in zijn simpelheid en er zijn maar weinig mensen wiens dag niet een beetje beter wordt door dit lunchgerecht. In Daniel Lindebergs Sandwiches komen broodjes van over de hele wereld aan bod.
Lees verder onder de advertentie
Het belegde broodje straalt in zijn simpelheid en er zijn maar weinig mensen wiens dag niet een beetje beter wordt door dit lunchgerecht. In Daniel Lindebergs Sandwiches komen broodjes van over de hele wereld aan bod.
Bereiding
Pureer voor de tapenade de olijven en knoflook. Voeg de olijfolie in een straaltje toe en breng op smaak met zout en peper.
Giet voor de artisjokharten de artisjokharten af in een zeef. Snijd ze dun en breng op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper.
Snijd de broodjes doormidden. Besmeer de bovenste en onderste helft met ricotta.
Beleg met de mortadella, artisjok, rucola en rode ui. Besprenkel met wat olijfolie en doe er tapenade en pistachenoten op. Sluit af met zout en peper en leg de broodjes op elkaar.
Uit het boek
Sandwiches
€ 22,50