Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Sandwiches: broodje Bologna

Broodje Bologna

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal broodjes
4

Ingrediënten

Voor de tapenade

Voor de artisjokharten

Het belegde broodje straalt in zijn simpelheid en er zijn maar weinig mensen wiens dag niet een beetje beter wordt door dit lunchgerecht. In Daniel Lindebergs Sandwiches komen broodjes van over de hele wereld aan bod.

Bereiding

  1. Pureer voor de tapenade de olijven en knoflook. Voeg de olijfolie in een straaltje toe en breng op smaak met zout en peper.

  2. Giet voor de artisjokharten de artisjokharten af in een zeef. Snijd ze dun en breng op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper.

  3. Snijd de broodjes doormidden. Besmeer de bovenste en onderste helft met ricotta.

  4. Beleg met de mortadella, artisjok, rucola en rode ui. Besprenkel met wat olijfolie en doe er tapenade en pistachenoten op. Sluit af met zout en peper en leg de broodjes op elkaar.

Per stuk: 935 kcal | 36 g koolhydraten | 27 g eiwit | 74 g vet

Receptuur: Daniel Lindeberg Fotografie: Lennart Weibull

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Sandwiches

€ 22,50
Cover Sandwiches