Salade met gestoomde sojakip en mango
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 12 uur wachttijdca. 12 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Doe de kipfilet met de sojasaus in een diepvrieszakje en sluit goed af. Laat ca. 12 uur marineren.
Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar. Neem de kip uit de marinade en dep droog. Leg de kip op een stukje bakpapier in een stoommandje en leg het deksel erop. Zet het geheel op een pan kokend water en stoom de kip in 12-15 minuten gaar. Controleer evt. de kerntemperatuur, deze moet 72 graden zijn. Neem de kip uit het stoommandje en laat afkoelen.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in dunne reepjes. Rasp of snijd de wortel in dunne reepjes. Meng in een ruime schaal de wortel, de mango en de spinazieblaadjes met de helft van de dressing. Snijd de kip in dunne plakjes. Verdeel de kip en de salade over borden. Bedruip met de overgebleven dressing en strooi er de cashewnoten overheen.