Ultiem broodje krokante kip
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de rub. Dep de kip droog en bestrooi rondom met de rub. Leg de kip op een rooster dat je op een schaal of bakplaat zet. Zet de kip niet afgedekt ca. 24 uur in de koelkast. Dat zorgt ervoor dat de kip enigszins uitdroogt en straks extra knapperig wordt.
Kluts het ei en meng met de karnemelk. Meng in een andere kom de bloem met ½ tl zout en het gerooktepaprikapoeder. Wentel de kip in de bloem en klop overtollige bloem er goed af. Meng nu 1-2 el van het karnemelkmengsel door de bloem zodat het een beetje korrelige structuur krijgt. De klontjes in de bloem zorgen straks voor een superkrokant effect.
Wentel de kip nu in het karnemelkmengsel, laat even uitdruipen en druk de kip nu stevig in het bloemmengsel, zodat er rondom een goede laag van de bloem (met klontjes) op zit. Leg de kip weer op het rooster en zet nog 30 minuten in de koelkast.
Leg zoveel kip in het mandje van de airfryer als er in een enkele laag in past. Start het programma ‘kip’. Keer de kip halverwege om. Herhaal met de rest van de kip.
Meng de mayo met de gesnipperde sjalot, de mosterd en de gehakte dille. Neem 1 lepel van de mayonaise in een kom en meng er 1 el augurkenvocht doorheen. Meng de fijngesneden ijsbergsla met deze dressing.
Snijd de broodjes open en rooster ze in een toaster of in de airfryer. Bestrijk beide helften van de broodjes met de rest van de mayo. Leg op de onderste helft de kip en druppel er wat hot sauce overheen. Verdeel de sla erover en wat plakjes augurk. Dek af met de bovenste broodjeshelften.