Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Kruidige wentelteefjes met kurkuma en korianderchutney

Kruidige wentelteefjes met kurkuma en korianderchutney

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Behalve het mooie kleurtje voegt kurkuma ook heel veel smaak toe aan je gerechten. In dit recept staat dit kleurige specerij in de spotlights.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor de korianderchutney

Behalve het mooie kleurtje voegt kurkuma ook heel veel smaak toe aan je gerechten. In dit recept staat dit kleurige specerij in de spotlights.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de chutney met 3 el water in een keukenmachine en maal glad. Breng op smaak met zout en peper, doe in een kom en houd apart.

  2. Klop de eieren en de melk in een grote kom door elkaar. Voeg de kurkuma, het komijnzaad, de ui, de fijngehakte chilipeper en de koriander toe en klop door elkaar. Breng op smaak met zout en peper, klop weer door elkaar en doe het mengsel in een ondiepe schaal waar het brood in past.

  3. Leg 1 sneetje brood in het eimengsel en laat even trekken. Draai om en laat de andere kant ook even trekken. Doe intussen 15 g boter en 1 tl olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en wentel de pan om hem met gesmolten boter te bedekken.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 100 °C / hetelucht: 80°C). Laat het brood even uitlekken boven schaal met het eimengsel en leg het in de pan. Bak 1-1½ minuut tot hij aan de onderkant goudbruin is. Draai om en bak nog 1-1½ minuut tot ook de andere zijde goudbruin is. Draai het vuur lager als het brood te snel bruin wordt.

  5. Leg een rooster op een bakplaat en leg het gebakken wentelteefje erop. Zet in de oven om hem warm te houden. Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier en voeg 15 g boter en 1 tl olie toe op middelhoog vuur. Wentel de rest van het brood door het eimengsel en bak op dezelfde manier nog 3 sneetjes. Serveer direct met de korianderchutney, de plakjes chilipeper en de koriander.

Per portie: 631 kcal | 49 g koolhydraten | 28 g eiwit | 35 g vet

Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Ella Miller Styling: Max Robinson Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)