
Quiche zonder deeg met asperges en spek
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (hetelucht: 190°C / elektrisch: 170°C). Vet een bakblik (25×20 cm) in met boter en bekleed met bakpapier. Blancheer de asperges ca. 5 minuten in water met wat zout, giet af en laat iets afkoelen.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de lente-uitjes ca. 2 minuten in het achtergebleven vet. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten verder. Roer de spekjes erdoorheen.
Klop de eieren met de melk, de ricotta en royaal zout en peper in een kom. Roer de gruyère, 50 g parmezaan, de cheddar en de spekjes erdoorheen. Schenk het mengsel in het bakblik en verdeel de asperges erover. Bestrooi met de overige parmezaan. Bak 25-30 minuten in de oven tot de quiche goudbruin en stevig is geworden. Lekker met een groene salade.