Bereiding

Lekker, het is bijna lente! Tijd om asperges op het menu te zetten. Wat dacht je van een quiche met groene asperges en spek? Maak lekker veel, dan heb je morgen ook nog een fijne lunch.

  1. Verwarm de oven voor (hetelucht: 190°C / elektrisch: 170°C). Vet een bakblik (25×20 cm) in met boter en bekleed met bakpapier. Blancheer de asperges ca. 5 minuten in water met wat zout, giet af en laat iets afkoelen.
  2. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de lente-uitjes ca. 2 minuten in het achtergebleven vet. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten verder. Roer de spekjes erdoorheen.
  3. Klop de eieren met de melk, de ricotta en royaal zout en peper in een kom. Roer de gruyère, 50 g parmezaan, de cheddar en de spekjes erdoorheen. Schenk het mengsel in het bakblik en verdeel de asperges erover. Bestrooi met de overige parmezaan. Bak 25-30 minuten in de oven tot de quiche goudbruin en stevig is geworden. Lekker met een groene salade.

Per portie: ca. 432 kcal
28 g eiwit | 34 g vet | 3 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush & Amanda James Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Ella Tarn