Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Bombolini’s met balsamicokaramelvulling

Bombolini met balsamicokaramelvulling

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 12 uur wachttijdca. 12 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 30

Voor het deeg

Voor de karamel

Verder nodig

Bereiding

  1. Doe voor het deeg 75 ml water met de melk, de bloem, 75 g suiker, de gist, de eieren en het zout in een kom en kneed 5 minuten (met een deeghaak) op een lage tot gemiddelde snelheid. Voeg de boter stukje voor stukje toe en laat nog 5-8 minuten draaien tot het deeg mooi glad is en terugveert als je erop duwt. Het deeg hoort nog wat plakkerig te zijn. Doe het deeg in een schone kom en dek af met
    vershoudfolie of een schone theedoek. Laat 1-2 uur rijzen of tot het in omvang is verdubbeld.

  2. Kneed het deeg kort door op een met bloem bestoven werkblad. Doe het deeg opnieuw in een schone kom en dek af met vershoudfolie. Zet de kom 1 nacht in de koelkast om verder te laten rijzen.

  3. Breng voor de karamel de suiker en de balsamico in een ruime steelpan aan de kook en kook 8-10 minuten. Draai het vuur uit. Breng de room in een aparte pan aan de kook. Voeg de room voorzichtig, langzaam en onder voortdurend roeren toe aan de balsamico-karamel. Voeg de boter en het zout toe zodra alles gemengd is. Schenk over in een kom, dek af met vershoudfolie en laat een nacht
    afkoelen en opstijven in de koelkast.

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestuif met bloem. Leg het bombolini-deeg op een met bloem bestoven werkblad. Kneed het deeg kort door om te ontgassen en rol uit tot een grote lap met een dikte van 1,5-2 cm. Steek met de uitsteekvorm de bombolini uit en leg ze op de bakplaat. Laat de bombolini 1-3 uur rijzen bij kamertemperatuur of tot ze in volume verdubbeld zijn.

  5. Verhit de olie in een frituurpan of een pan met dikke bodem tot 180°C. Frituur de bombolini met maximaal 3 tegelijkertij d 1-3 minuten per kant (afhankelijk van de grootte). Draai ze om zodra ze bruin kleuren. Haal de gefrituurde bombolini aan beide kanten door fijne kristalsuiker en leg ze op een droogrekje of rooster om af te koelen.

  6. Klop de afgekoelde balsamico-karamel tot een gladde massa en doe deze in de spuitzak. Maak met een mes een opening van 2-3 cm aan de zijkant van de afgekoelde bombolini. Steek de spuitmond in de opening en vul elke bombolone met de balsamicokaramel. Werk de bombolini eventueel af met een toefje balsamico-karamelvulling.

Per portie: 245 kcal | 24 g koolhydraten | 4 g eiwit | 15 g vet

Van Nathalie & Kim (www.rouxmag.nl)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)