Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
citroensoep

Citroensoep

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de bleekselderij en snijd hem in stukjes. Schrap de wortel, was hem en snijd hem in blokjes. Pel en snipper de uien. Fruit de ui, de wortel en de bleekselderij ca. 5 minuten in de olijfolie. Voeg de kippenbouillon toe en breng rustig aan de kook.

  2. Was de citroenen met heet water en wrijf ze droog. Rasp de schil eraf en pers het sap eruit. Voeg de geraspte schil en het citroensap toe aan de soep. Voeg de orzo toe en kook in ca. 15 minuten beetgaar.

  3. Breng de soep op smaak met zout en peper. Snijd de gerookte kipfilet in reepjes. Verdeel de soep over diepe borden en schep er de crème fraîche in. Bestrooi met de gerookte kipreepjes en de bieslook.

Per portie: 484 kcal | 47 g koolhydraten | 15 g eiwit | 25 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)