Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Turkse eieren met yoghurt en kruidenboter

Simit – Turkse sesambagels

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de bloem, het zout en de suiker in een kom en meng door elkaar. Voeg de gist en 150 ml lauwwarm water toe, meng door elkaar en kneed enkele minuten tot een zacht deeg. Stort het deeg op een schoon werkblad en kneed 10-12 minuten verder tot het elastisch aanvoelt. Leg het deeg in een schone kom en laat afgedekt ca. 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.

  2. Rooster intussen het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Zet de pan met het sesamzaad apart. Meng de granaatappelmelasse met 50 ml water in een diep bord.

  3. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en rol elke portie tot een rol van ca. 45 cm lang. Vouw elke rol dubbel, draai de uiteinden in tegenovergestelde richting tot een vlecht en druk de uiteinden op elkaar zodat je mooie, ronde vlechtbroodjes krijgt. Doop de broodjes in het melassewater en wentel ze in het sesamzaad. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat, dek losjes af en laat nog 45 minuten – 1 uur rijzen.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bak de broodjes wanneer ze mooi zijn gerezen 15-18 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Bewaar de afgekoelde broodjes gewikkeld in een schone theedoek. Je kunt de broodjes 1 dag van tevoren maken en kort in de oven verwarmen voor het serveren.

Per portie: 408 kcal | 52 g koolhydraten | 14 g eiwit | 15 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Cassie Best Foto’s: Tom Regester Foodstyling: Katy Greenwood Styling: Sarah Birks

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)