Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
hapjes met kaas Breekbrood met kaas

Breekbrood met kaas

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de dip

Het perfecte tear-en-sharebrood. Kleine broodjes gevuld met cheddar, mozzarella en jalapeño’s die je dipt in je zelfgemaakte smokey tomatensaus.

Bereiding

  1. 1. Meng de bloem in een kom met de gist en voeg 2 tl zout toe. Maak een kuiltje in het midden en meng er beetje bij beetje 250 ml water, de melk en 2 el olijfolie doorheen.

  2. 2. Kneed het geheel tot een deeg, kiep het op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een glad deeg.

  3. 3. Leg het deeg in een kom, dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg op een warme plek ca. 1 uur rijzen.

  4. 4. Fruit intussen voor de dip de ui en de knoflook in een scheutje olie glazig en zacht. Roer het paprikapoeder erdoorheen. Voeg de tomatenblokjes toe en kook ca. 20 minuten op laag vuur. Laat afkoelen en pureer glad met een staafmixer.

  5. 5. Kneed het deeg door op een werkblad en verdeel het in stukjes ter grootte van een grote walnoot. Meng de mozzarella, de cheddar en de jalapeño’s en stop een volle tl van het mengsel in elk deegbolletje. Sluit de bolletjes goed om de vulling.

  6. 6. Vet een grote tulbandvorm in met boter. Schenk de overige boter op een bord. Strooi de parmezaan op een ander bord. Rol de deegbolletjes een voor een door de boter, vervolgens door de parmezaan en leg ze tegen elkaar aan in de tulbandvorm.

  7. 7. Dek de vorm losjes af met vershoudfolie en laat op een warme plek ca. 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bak het brood ca. 50 minuten. Klop met de vorm op het aanrecht zodat het brood loskomt van de vorm en laat het ca. 5 minuten in de vorm afkoelen. Serveer het brood warm met de dip.

Per portie: 521 kcal | 51 g koolhydraten | 19 g eiwit | 26 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Charlie Richards Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Sarah Cook

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)